Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
szo. dec 7th, 2019

Itt ellenőrizheti, ellopták-e a Facebookos adatait

Tegnap este számoltunk be arról, hogy a legnagyobb közösségi oldal hamarosan megkeresi az elmúlt évek legnagyobb Facebook a botrányban érintett felhasználóit, konkrétan üzenetben értesítenek mindenkit, akinek az adatait illetéktelenül használhatta fel a Cambridge Analytica nevű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cég.

Hands touching global connection and icon customer networking data exchanges on glitter bright lights colorful background

Nagyon sötét ügyek tárulnak fel a Facebook botránya mögött

Sosem látott mértékben kerültek az adatok rossz kezekbe, amikkel aztán a felhasználók agyába másztak. A Facebook részvényei zuhanórepülésbe kezdtek.

A botránynak 32 ezer magyar érintettje is van, így a hazai felhasználókat is külön meg fogja keresni a Facebook, de ha valakinek ehhez nincs türelme, vagy egyszerűen csak kíváncsi, hogy ott van-e az adatlopás áldozatai között, annak csak kattintania kell erre linkre, és máris kiderül, hogy a Cambridge Analytica hozzáfért-e a közösségi oldalon tárolt információkhoz.

An illustration picture taken on March 22, 2018 in Paris shows a close-up of the Facebook logo in the eye of an AFP staff member posing while she looks at a flipped logo of Facebook.  / AFP PHOTO / Christophe SIMON

32 ezer magyart érinthet a Facebook adatbotránya

Megkaptuk a magyar felhasználókra vonatkozó számokat.

Illusztráció forrása: ThinkStock

Birkás Péter korábbi cikkei

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltükMÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS